Fotograaf: onbekend

mw. drs. A.C. (Annemieke) van Manen


 • Faculteit der Geesteswetenschappen
  Communicatie en marketing FGW
 • Bezoekadres
  Bushuis
  Kloveniersburgwal 48  Amsterdam
  Kamernummer: F 0.22
 • Postadres:
  Kloveniersburgwal  48
  1012 CX  Amsterdam
 • A.C.vanManen@uva.nl
  T: 0205253067

Programmamaker

Vanaf januari 2016 houd ik me een half jaar bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om een alfaplatform op te richten. Jaren geleden hebben de collega's van de bètafaculteit netwerken opgericht met het voortgezet onderwijs en met zusterfaculteiten en andere bèta-opleidingen. Doel was om leerlingen en scholen beter te informeren en te enthousiasmeren voor bètavakken. Hoe hebben ze dat gedaan? Wat heeft het ze opgeleverd en heeft deze vorm van samenwerking voor de alfa's ook zin? Er zijn natuurlijk al veel initiatieven binnen de FGw aanwezig. Kunnen we die initiatieven bundelen en komen tot structurele samenwerking met VO en HO op alfagebied? Ik zie ernaar uit om me met deze en nog veel meer vragen bezig te houden en met betrokkenen te spreken. Deze zoektocht moet leiden tot een advies voor de afdelingen C&M en Onderwijs. 

Ik werk 20 uur per week, op  maandag, dinsdagochtend en woensdag, waarvan de maandag en woensdag tijdelijk bij de FNWI op het Science Park. 

 

Iedere twee maanden schrijf ik een column in het tijdschrift Talent. Voor dit tijdschrift schrijf ik ook af en toe een artikel. Samen met Anke van Oostveen teken ik levensportretten op. Dit zijn korte verhalen over leven. 

 • Voor andere woorden
  Schrijven van artikelen, columns, levensverhalen en informatieborden

contactgegevens bewerken bewerk tabbladen