Fotograaf: onbekend

mw. drs. R. (Rifka) van der Meer


 • Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
  OBP Groep OWI Psychologie
 • Bezoekadres
  REC G
  Nieuwe Achtergracht 129  Amsterdam
  Kamernummer: 0.20
 • Postadres:
  Postbus  15943
  1001 NK  Amsterdam
 • R.vanderMeer@uva.nl
  T: 0627066258

 

Rifka van der Meer is onderwijsbeleidsmedewerker bij de afdeling psychologie. Zij houdt zich voornamelijk bezig met docentprofessionalisering, vak- en curriculumealuaties en de matching en intake van nieuwe studenten.

Docentprofessionalisering

Rifka is evaluatie coördinator en BKO/SKO coördinator (Basis- en Seniorkwalificatie Onderwijs). Zij is ook lid van de BKO toetsingscommissie, en werkt daarin samen met Jan Henk Kamphuis (afdelingsvoorzitter), Ingmar Visser (directeur College of Psychology), Han van der Maar (directeur Graduate school of Psychology) Michael Vliek (voorzitter OC Psychologie) en Stef Spoelder (didactisch specialist van het VU UCGB).

De coördinator docentprofessionalisering nodigt nieuwe docenten/UD's uit om mee te doen aan het BKO traject van de afdeling psychologie. Zij voert daarvoor intakegesprekken met nieuwe docenten om individuele trajecten op te zetten. Waar gewenst kan ze ook didactisch inhoudelijk advies geven gedurende het BKO traject.

Behalve het eigenlijke BKO traject helpt Rifka docenten ook bij het zoeken van goede, gerichte professionaliseringstrajecten. Deze trajecten kunnen onderdeel zijn van de BKO, maar ook volgen uit het BKO traject of er los van staan.

Evaluatiecoördinator

Rifka is ook evaluatiecoördinator en daarmee verantwoordelijk voor de implementatie en organisatie van, en communicatie over de onderwijsevaluaties binnen de specialisatierichtingen van de afdeling.

Iedere docent die het idee heeft dat ze zich nog verder kunnen en willen ontwikkelen op didactisch gebied, en/of die zijn of haar onderwijs op specifieke wijze zou willen laten evalueren is van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Rifka. Ze denkt graag mee over welke vorm bij je wensen en behoeften past, adviseert je over de mogelijkheden en kan bovendien het nodige uitzoek- en regelwerk voor je verrichten.

 

Selectie en intake

Rifka coördineert de Matching en  intake van nieuwe psychologie studenten. Zij heeft in deze rol deelgenomen aan een surfproject naar de effectiviteit van intakegesprekken onder aanmelders. Ook ontwierp zij een reflectie onderwijslijn voor de propedeuse die gestart wordt tijdens de intake.

Bereikbaarheid

Rifka haar werktijden zijn maandagochtend, dinsdag, donderdagochtend en vrijdag. Kamernummer G 0.20 tel. nummer 06 2706 6258

 

 • Geen nevenwerkzaamheden

contactgegevens bewerken bewerk tabbladen