Fotograaf: onbekend

dhr. drs. S.B. (Sander) Mensink


 • Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
  Programmagroep: Transnational Configurations, Conflict and Governance
 • Bezoekadres
  REC BC
  Nieuwe Achtergracht 166  Amsterdam
  Kamernummer: B8.12
 • Postadres:
  Postbus  15578
  1001 NB  Amsterdam
 • s.b.mensink@uva.nl

Werkzaamheden

Ik werk sinds september 2010 als tutor/junior-docent voor de opleiding Algemene Sociale Wetenschappen, waar ik de volgende vakken geef:

Geschiedenis

In 2007 ben ik afgestudeerd in de Master Internationale Betrekkingen (UvA), en in 2008 in de Master International Development Studies (Cum Laude) aan de International School for Humanities and Social Sciences (UvA). Mijn wetenschappelijke interesses zijn zeer gevarieerd en liggen o.a. op het gebied van Afrikaanse (buitenlandse) politiek, en meer in het bijzonder koloniale en post-koloniale politieke geschiedenis. Daarnaast ben ik geinteresseerd in hoger onderwijsbeleid in ontwikkelingslanden en in sociale- en protestbewegingen,  met name in een stedelijke context.  

 

In mijn MA-thesis onderzocht ik de rol van een opkomend 'kennis-economie' discours in het beleid van internationale organisaties met betrekking tot hoger onderwijs in ontwikkelingslanden. Voorafgaand aan mijn werk als junior-docent werkte ik als assistent onderwijscoördinator van de bachelors Beta-Gamma en Future Planet Studies (Instituut voor Interdisciplinaire Studies)

 • Geen nevenwerkzaamheden

contactgegevens bewerken bewerk tabbladen