Globale migratie: kritische zaak of grote illusie?

Challenging Society Session

14nov2017 19.30 - 21.15

Evenement

Bekroond deskundige in het migratiedomein, prof. Ronald Skeldon, en UvA-‘challenger’ prof. Hein de Haas geven een kritische reflectie op de oorzaken en effecten van migratie tijdens de aankomende Challenging Society sessie.

In de Challenging Society sessie op 14 november komen o.a. de volgende vragen aan bod: Wie zijn de migranten binnen Europa? En wat leren we van de huidige empirische gegevens over de globale migratiegolven? Hebben we echt zo veel te vrezen als maatschappij of moeten we erkennen dat liberale economische markten juist wanhopig op zoek zijn naar migranten?

Welke vragen heb jij?

Deel de kritische vragen met ons die je graag beantwoord zou zien tijdens deze avond. Een team studenten verzamelt deze vragen en formuleert een aantal stellingen voor de sprekers en het publiek. Je kunt je vraag insturen bij het aanmelden voor deze avond.

Aanmelden gaat via een van de webformulieren (Engels).

Over de reeks Challenging Society

UvA-wetenschappers dagen internationale kenners uit om een maatschappelijk thema op scherp te zetten en met een helikopterblik over de grenzen van hun werkterrein heen te kijken. Deze reeks is geinspireerd door het lustrumthema van de UvA: Inspiring Generations.

De voertaal van deze avonden is Engels.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam