Schade in organisaties door narcist of machiavellist kan voorkomen worden

Bedrijfskunde

08jun2018 16.00

Oratie

Medewerkers met sterke machiavellistische of narcistische persoonskenmerken kunnen schade veroorzaken in organisaties als zij niet goed worden aangestuurd . Maar voor beiden zijn duidelijke strategieën beschikbaar om hen goed te kunnen aansturen, schetst Frank Belschak in zijn oratie.

Negatieve berichten over leiders in de politiek en het bedrijfsleven zijn dagelijks in het nieuws te vinden, vaak in combinatie met negatieve persoonskenmerken als narcisme of onder een kop als ‘psychopaten in pakken’. Belschak kijkt naar aspecten aan de donkere kant van de menselijke persoonlijkheid en naar wat er gebeurt in organisaties als personen die hoog scoren op narcisme of machiavellisme een leidinggevende positie uitoefenen.

Machiavellisten zijn geoefende manipulatoren die bereid zijn om alle mogelijke stappen te ondernemen (ook onethische) om hun doelen te bereiken. Narcisten zijn individuen die arrogant en erg op zichzelf gericht zijn zonder rekening te houden met anderen. Beiden kunnen volgens Belschak potentieel grote schade veroorzaken bij organisaties en hun medewerkers zoals stress, burn-out of onethisch gedrag. Belschak deelt in zijn oratie zijn onderzoeksresultaten waaruit naar voren komt hoe organisaties en medewerkers het beste met deze personen om kunnen gaan.

Dhr. prof. dr. F.D. Belschak, hoogleraar Leadership and Change : Leadership Challenges: Narcissus and Machiavelli in the Boardroom.

Deelname

Toegang vrij

Locatie

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting