EN

Andrea Meuzelaar brengt de geschiedenis in kaart van de representatie van moslims en de islam op de Nederlandse publieke televisie. Het gaat daarbij om de periode vanaf de komst van de eerste islamitische gastarbeiders in de jaren zestig tot en met het recente tijdperk waarin de islam het middelpunt van het publieke debat werd. Met haar onderzoek wil Meuzelaar inzicht verschaffen in het ontstaan van stereotypes van moslims en de islam, en de transformaties en veerkracht van deze stereotypes blootleggen.

Detail Summary
Datum 17 oktober 2014
Tijd 11:00

Mw.  A. Meuzelaar: Seeing through the Archival Prism: A History of the Representation of Muslims on Dutch Television. Promotoren zijn prof. dr. F.P.I.M. van Vree en prof. dr. P.P.R.W. Pisters.

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam