IJzer- en vitamine D-deficiëntie bij kinderen in West-Europa

Geneeskunde

27okt2017 14.00

Promotie

Wereldwijd kampen veel jonge kinderen met tekorten aan micronutriënten, zoals ijzer- en vitamine D-deficiëntie. Dit heeft een negatief effect op hun gezondheid: ijzerdeficiëntie wordt bijvoorbeeld geassocieerd met een verminderde neuro-cognitieve ontwikkeling van zuigelingen en jonge kinderen, vitamine D-deficiëntie kan leiden tot rachitis (botaandoening) en andere complicaties. Bij Europese kinderen is het tekort aan deze micronutriënten vaak te wijten aan een kwalitatief ontoereikend dieet. Marjolijn Akkermans tracht in dit onderzoek de ijzer- en vitamine D-status van kinderen in West-Europa in kaart te brengen.

Mw. M.D. Akkermans: Iron and Vitamin D Deficiency in Children Living in Western-Europe. Diagnostic Tests, Epidemiological Aspects and Prevention. Promotor is prof. dr. J.B. van Goudoever. Copromotor is dr. F. Brus (Juliana Kinderziekenhuis).

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting