EN

Behandelingen voor middelenafhankelijkheid (verslaving) zijn maar gemiddeld effectief, blijkt uit de aanzienlijke hoeveelheid patiënten die terugvallen in middelengebruik. Mieke Schulte doet onderzoek naar experimentele behandelingen tegen verslaving aan roken en cocaïnegebruik, gericht op de onderliggende neurocognitieve processen. Inzet is het dempen van hyperreactieve motivationele processen en het verbeteren van cognitieve controle.

Detail Summary
Datum 13 maart 2018
Tijd 14:00

Mw. M.H.J. Schulte: Take Control: Developing and Testing Novel Treatments of Substance Dependence by Targeting Underlying Neurocognitive Processes. Promotoren zijn prof. dr. R.W.H.J. Wiers en prof. dr. A.E. Goudriaan. Copromotor is L. Schmaal (VUmc).

Toegang vrij

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam