Kan een vrouw literair schrijven?

Digital Humanities

18mei2018 11.00

Promotie

In het Nederlandse literaire veld doet de vrouw nog steeds niet echt mee. Haar werk wordt nog altijd minder literair gevonden. Ze schrijft wel, maar blijft niet. Er wordt in de media al jaren gespeculeerd over de oorzaken, Corina Koolen komt in haar onderzoek dichter bij het antwoord. Dit doet ze door eerst een beeld te geven van de genderverschillen in het Nederlandse literaire veld: waar komt het verschil in waardering vandaan? Vervolgens kijkt ze naar de teksten zelf – onder andere met computeranalyses. Hebben vrouwen nu echt zo’n andere stijl? En wat betekent het als een onderwerp ‘vrouwelijk’ wordt gevonden?

Mw. C.W. Koolen: Reading beyond the Female: The Relationship between Perception of Author Gender and Literary Quality.  Promotoren zijn prof. dr. L.W.M. Bod en prof. dr. K.H. van Dalen-Oskam.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting