EN

Sabina Albrecht doet drie empirische studies op het gebied van arbeids- en migratie-economie. Ze gaat onder meer in op de internationale verschillen in inkomensgelijkheid tussen geschoolde en (relatief) ongeschoolde werknemers. Daarnaast bekijkt ze verschillende aspecten van vluchtelingenmigratie. Albrecht richt zich onder meer op de vraag hoe de plaatsing van vluchtelingen in een kleine gemeente het sociale kapitaal onder de lokale bevolking beïnvloedt. Hoe verandert het niveau van vertrouwen en de houding van de lokale bevolking ten opzichte van vluchtelingen als gevolg van contact met deze vluchtelingen?

Detail Summary
Datum 17 oktober 2018
Tijd 13:00

Mw. S. Albrecht: Empirical Studies in Labour and Migration Economics. Promotoren zijn prof. dr. H. Oosterbeek en prof. dr. E.J.S. Plug.

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam