Hart- en vaatziekten in Suriname

Geneeskunde

13dec2018 10.00

Promotie

Er zijn duidelijk verschillen in hart- en vaatziekten tussen etnische groepen. Suriname is een middeninkomensland in Zuid-Amerika met een multi-etnische populatie van voornamelijk Afrikaanse en Aziatische afkomst. Ondanks grote overeenkomsten in de sociaal-economische status tussen de etnische groepen, zijn er substantiële etnische verschillen in sterfte door hart- en vaatziekten. Door zich te richten op het vergroten van kennis over het cardiovasculair risico draagt Diemer bij aan de ontwikkeling van effectieve preventieve en interventie strategieën gericht op het reduceren van de hoge ziektelast door hart- en vaatziekten in Suriname.

Mw. F.S. Diemer: Cardiovascular Health in Urban Suriname. The Healthy Life in Suriname (HELISUR) Study. Promotor is prof. dr. R.J.G. Peters. Copromotoren zijn dr. L.M. Brewster (Anton de Kom Universiteit van Suriname) en dr. L.M.W. Nahar-van Venrooij (Anton de Kom Universiteit van Suriname).

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting