Room for Discussion ontvangt Dick Schoof

11 april 2017

Recent werden Londen en Stockholm opgeschrikt door aanslagen. De lijst met terroristische aanslagen wordt almaar langer en het bestrijden terrorisme is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. De studenten van Room for Discussion praten op woensdag 19 april met Dick Schoof, sleutelfiguur in het Nederlandse anti-terreurbeleid, over de strijd tegen terreur.

Hoe bestrijd je IS? Wat is de aantrekkingskracht van het Jihadisme? Waar komt de haat tegenover het Westen vandaan? Hoe houd je grip op de radicaliserende ‘lone wolf’? Op welke manieren kun je de grondoorzaken van extremisme bestrijden? En hoe voorkom je dat de angst voor terreur een groter gevaar wordt dan de aanslag zelf? In het gesprek met Schoof komen de filosofie en vele facetten van (contra)terrorismebeleid aan bod.

Schoof is sinds 2013 de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Voor die tijd was hij onder andere werkzaam als directeur-generaal Politie, directeur-generaal Veiligheid en hoofddirecteur van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND).

Tijd, locatie en deelname

Room for Discussion met Dick Schoof vindt plaats op woensdag 19 april van 13.00 tot 14.00 uur.
Locatie: E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.
De toegang is vrij. Voertaal: Nederlands.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van de Universiteit van Amsterdam. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders op de faculteit Economie & Bedrijfskunde. Het doel van Room for Discussion is studenten interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Eerder waren onder anderen ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty te gast bij Room for Discussion.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting