In UvA-panden geen sprake van BubbleDeck-vloeren

23 oktober 2017

Bij de bouw van recente UvA-panden zijn geen mogelijk onveilige BubbleDeck-vloeren gebruikt. Dit blijkt uit een inspectie. Dit type vloeren is de laatste tijd veel in het nieuws nadat eerder dit jaar in Eindhoven een in aanbouw zijnde parkeergarage met dit type vloer gedeeltelijk is ingestort . De UvA heeft alle panden voor de zekerheid gecheckt.

VU

De Vrije Universiteit maakte vandaag bekend dat op de VU Campus op beperkte schaal in delen van het gebouw O|2 en de parkeergarage P2 onder O|2 en ACTA gebruik gemaakt is van de zogenaamde BubbleDeck-betonvloeren.  De VU heeft voor O|2 en P2  een analyse en een uitgebreide visuele inspectie uitgevoerd. Bij beide onderzoeken zijn geen afwijkingen geconstateerd. Deze week wordt nog aanvullend onderzoek gedaan, om ook met een andere meetmethode het bestaande beeld te bevestigen. De VU-gebouwen kunnen gewoon gebruikt blijven worden. Medewerkers worden daarover geïnformeerd. In het ACTA-gebouw werken ook UvA-medewerkers.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam