Twee UvA-studenten winnen ECHO-award 2017

4 oktober 2017

Geneeskundestudent Sulayman el Mathari en AUC-student Khaled Tamimy hebben de ECHO-award 2017 gewonnen. Dit is een landelijke stimuleringsprijs voor excellent multicultureel talent in het hoger onderwijs. El Mathari won in de categorie ECHO Award wo; Tamimy ontving de Bèta Techniek Award.

Tijdens de ceremonie werden in totaal drie studenten onderscheiden. 28 studenten zijn voorgedragen voor de ECHO Award. Het gaat om succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun bovenmatige studieprestaties, grensverleggende instelling, bruggenbouwerskwaliteiten, actieve maatschappelijke betrokkenheid en leiderschap.

Sulayman el Mathari

Sulayman el Mathari studeert Geneeskunde aan de UvA. Hij zette op eigen initiatief het huiswerkbegeleidingsproject MCV Almere opgezet en is lid van een buurtpreventieteam in Almere.

De jury vindt dat El Mathari ‘met zijn academische kennis een bijdrage heeft geleverd aan de medische sector. Met zijn creatieve geest weet hij op beeldende wijze en met prikkelende woorden mensen mee te nemen in zijn verhaal. Met zijn innemende persoonlijkheid en bijzondere levensverhaal weet hij een uitdaging als een stotter te overwinnen en onderdeel te maken van zijn kracht. Met zijn maatschappelijke betrokkenheid creëert hij impact als het gaat om verbinding in de samenleving.’

Khaled Tamimy

Khaled Tamimy studeert Liberal Arts and Sciences aan de Amsterdam University College. Hij was onder andere actief als mentor bij Stichting Diversity en als vrijwilliger bij de noodopvang voor vluchtelingen. De visie die Khaled heeft voor inclusiever onderwijs en de concrete acties die hij heeft ondernomen om daaraan bij te dragen maakt dat de jury hem tot winnaar van de Bèta Techniek Award 2017 heeft benoemd.

De jury meldt:  ‘Khaled heeft laten zien dat hij op ontspannen wijze moeilijke thema’s bespreekbaar kan maken. Vanuit een zelfbewuste identiteit en specifieke expertise weet hij zijn talenten in te zetten om oplossingen te vinden voor maatschappelijke kwesties. Hierin weet hij moeiteloos te navigeren tussen zijn focus op de bèta technische sector en zijn interesse in sociale vraagstukken.’

De winnaars winnen een volledig verzorgde summercourse aan de University of California Los Angeles (UCLA) in Los Angeles.

echo-net.nl

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam