Medewerkers universiteiten gaan telewerken tijdens #WOinactie

4 december 2017

Medewerkers van verschillende Nederlandse universiteiten vragen op dinsdag 5 december de Tweede Kamer om meer te investeren in het wetenschappelijk onderwijs en in het behoud van de verwevenheid met het wetenschappelijk onderzoek. Onderdeel van deze actie is het aanbieden van de petitie 'Er moet meer geld naar wetenschappelijk onderwijs'.

Rens Bod, hoogleraar Computationele en Digitale Geesteswetenschappen van de UvA en initiatiefnemer van de actiegroep WOinactie, biedt samen met vakbonden FNV en de VAWO de Tweede Kamer een petitie aan. Deze wordt ook gesteund door het Platform Hervorming Nederlandse Universiteiten (H.NU) en ReThink UvA. De petitie is inmiddels getekend door ruim 5.000 wetenschappers, hoogleraren, universitair docenten en ondersteunende medewerkers. Ook het bestuur van de UvA deed dat. Volgens het WO-Front, waarin de partijen zijn verenigd, kan de overheid niet langer wachten met de broodnodige investeringen.

Telewerken op het Plein

Tijdens het aanbieden van de petitie op 5 december zal een groep universitaire medewerkers een mobiele werkplek inrichten op het Plein in Den Haag. ‘Wanneer moeten zij anders die artikelen en aanvragen schrijven, het onderwijs voorbereiden, werkstukken, tentamens en scripties begeleiden en nakijken en ook nog de administratie bijhouden?’, aldus initiatiefnemer Rens Bod. De petitie kan tot en met 4 december worden getekend https://wetenschappelijkonderwijs.petities.nl

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam