EN

Kunstmatige intelligentie en algoritmes hebben een steeds grotere invloed op de wereld van vandaag de dag. Welke ontwikkelingen kunnen we de komende jaren allemaal verwachten? UvA-hoogleraar machine learning Max Welling vertelt maandag 26 februari tijdens zijn Amsterdamlezing over de toekomst van kunstmatige intelligentie.

Max Welling

Aanmelden

Max Welling staat aan het hoofd van verschillende onderzoekslaboratoria die onderzoek doen naar de kunstmatige intelligentie en toepassingen daarvan ontwikkelen. Welling was ook medeoprichter van AI-startup Scyfer, dat vorig jaar werd opgekocht door chipfabrikant Qualcomm. Scyfer ontwikkelt zelflerende algoritmen die beeldinformatie en sensordata analyseren.

Cultureel studentencentrum CREA

De lezing vindt plaats bij cultureel studentencentrum CREA en duurt van 20.00 tot 21.30 uur. De lezing is gratis te bezoeken, aanmelden kan via de button hieronder.

Over de Amsterdamlezingen

De reeks Amsterdamlezingen is voortgekomen uit de Wibautleerstoel. Deze bijzondere leerstoel is door de gemeente Amsterdam ingesteld voor de studie van de grootstedelijke problematiek, in het bijzonder van Amsterdam.

In 2018 gaan de Amsterdamlezingen over de toekomst. Zes wetenschappers en kunstenaars schetsen een persoonlijk vergezicht. Zo geven onder meer actrice Adelheid Roosen, antropoloog Don Kalb en econoom Coen Teulings een lezing.

Meer over de Amsterdamlezingen