EN

De UvA heeft op donderdag 7 februari het manifest ‘Circulair & Onderwijs – de rol van het onderwijs in toekomstbestendig innoveren’ ondertekend. Inzet is het circulaire denken te verankeren in het onderwijs en onderzoek.

Fotograaf: Ray van Zessen

Het manifest is een initiatief van de Amsterdam Economic Board (AEB). Het doel is onderwijsinstellingen te mobiliseren en een platform te bieden om leerlingen en studenten ideeën en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn voor toekomstbestendige innovaties, onder meer om de omslag te kunnen maken naar een circulaire economie. Het onderwijs speelt een grote rol in die transitie.

Richard van der Wurff, onderwijsdirecteur van het College Sociale Wetenschappen van de FMG ondertekende het manifest namens de UvA. Van der Wurff: ‘Hiermee committeren we ons aan de afspraak om het circulaire denken centraal te gaan stellen in relevante opleidingen en te verankeren in onze missie en visie. We willen studenten van nu begeleiden naar een bewuste levensstijl en opleiden tot slimme burgers en professionals die opgewassen zijn tegen de complexe problemen van de toekomst’.

Naast de UvA ondertekenden 14 andere onderwijsinstellingen in de regio Amsterdam het manifest.

Bekijk het Manifest Circulair Onderwijs