Toekomst Amsterdam University Press

21 juni 2012

Gelet op de uitdagingen waar Amsterdam University Press zich recentelijk voor geplaatst zag, heeft de Raad van Commissarissen van AUP na overleg met directeur Saskia de Vries besloten tot een managementwijziging om de positie van AUP als toonaangevende wetenschappelijke uitgeverij in de 21e eeuw te handhaven.

De Universiteit van Amsterdam beschouwt AUP als een waardevol onderdeel van de universiteit. Directeur Saskia de Vries is gedurende 20 jaar de drijvende kracht geweest achter het bedrijf. Haar deskundigheid als uitgever en haar enthousiasme hebben een essentiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van AUP tot wat het bedrijf heden ten dage is: een van de meest innovatieve universitaire persen in Europa met een sterke focus op de mogelijkheden die Open Access nu en in de toekomst biedt.

Het zijn moeilijke tijden voor universitaire uitgeverijen, zowel inhoudelijk als op het gebied van distributie. AUP is gebaat bij een heldere, toekomstgerichte strategie en een nieuw bedrijfsmodel dat de mogelijkheden van het bedrijf in de komende decennia optimaal benut. De UvA is Saskia de Vries zeer erkentelijk voor haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van AUP tot de mooie uitgeverij die het nu is. Het moment is nu gekomen om veranderingen door te voeren die de verdere ontwikkeling van het bedrijf verzekeren.

Om de gevestigde positie van AUP in de wetenschappelijke uitgeverswereld te waarborgen, worden de nodige stappen gezet om op korte termijn een nieuwe directie te benoemen. Deze zal kunnen rekenen op volledige steun bij het doorvoeren van de maatregelen die nodig zijn om Amsterdam University Press in de toekomst verder te laten floreren.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam