Publieksparticipatie in het Nederlandse televisielandschap

Sociologie

11okt2017 10.00 - 11.00

Promotie

Ongeveer tien jaar geleden hing met de komst van nieuwe media optimisme in de lucht over de mogelijkheden voor publieksparticipatie in de media. Skylla Janssen bekijkt de positie van publieksparticipatie binnen de Nederlandse televisie. Dat doet zij vanuit het perspectief van professionals in een tijdperk waarin het medialandschap snel digitaliseerde en sociale netwerksites in opkomst waren. In het bijzonder richt zij zich op de vraag hoe productiecultuur het professioneel ethos en gedrag van professionals vormde en nog steeds vormt met betrekking tot publieksparticipatie.

Mw. S.J. Janssen: Publieksparticipatie beteugeld. Boundary work en publieksparticipatie in de professionele praktijken van Nederlandse televisiemakers. Promotor is prof. dr. G.M.M. Kuipers. Copromotor is dr. J.C. Hermes.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting