Interpretatie eerste officiële kunstacademies in Europa

Cultuurwetenschappen/Wijsbegeerte

21dec2017 14.00

Promotie

Matthijs Jonker geeft in zijn onderzoek een interpretatie van de eerste officiële kunstacademies in Europa, de Florentijnse Accademia del Disegno (1563) en de Romeinse Accademia di San Luca (1593). De samengestelde aard van deze instituten in hun vroege jaren – ze combineerden de doelen en functies van gilde, broederschap, cliënt en school – is in het verleden opgevat als de reden voor hun beperkte effectiviteit en als een obstakel voor een helder en overkoepelend begrip van hun betekenis en identiteit.

Dhr. M.J. Jonker: The Academization of Art. A Practice Approach to the Early Histories of the Accademia del Disegno and the Accademia di San Luca. Promotor is prof. dr. B. Kempers. Copromotoren zijn prof. dr. M.J.B. Stokhof en dr. A.A. Witte.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting