Leergemeenschappen in het vmbo

Onderwijswetenschappen

22dec2017 12.00

Promotie

Het realiseren van leergemeenschappen in de klas kan het leren en de betrokkenheid van leerlingen verbeteren. Annoesjka Boersma onderzoekt of ook leerlingen op het vmbo baat hebben bij een omgeving die tot lesgeven en leren als gemeenschap aanzet. Ze brengt in kaart hoe een leergemeenschap voor beroepsoriëntatie eruit zou kunnen zien en in welke mate die al aanwezig is op het vmbo. Daarnaast inventariseert ze hoe leergemeenschappen voor beroepsoriëntatie gerealiseerd kunnen worden en evalueert ze de betrokkenheid van leerlingen in die leergemeenschappen.

Mw. A.M.E. Boersma: Communities of Learners for Vocational Orientation. Optimising Student Learning and Engagement in Initial Vocational Education. Promotoren zijn prof. dr. G.T.M. ten Dam en prof. dr. M.L.L. Volman. Copromotor is dr. W.L. Wardekker.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting