Hoogste NSE-score voor Hebreeuws

15 mei 2016

Van alle bacheloropleidingen in Nederland behaalden de docenten van Hebreeuwse taal en cultuur de hoogste score in de Nationale Studenten Enquête.

Score van 4,9 uit 5

Hebreeuwse taal en cultuur is een relatief kleine bacheloropleiding met drie docenten en ruim tien bachelorstudenten. 'Bij ons is het onderwijs een coproductie tussen docenten en studenten,' zegt Irene Zwiep, hoogleraar Hebreeuwse taal en cultuur. 'Als je honderd studenten hebt, is het moeilijker om een 4,9 op vijf te scoren.' Ze kan zich wel voorstellen dat studenten de docenten waarderen. Ze krijgen namelijk veel aandacht en persoonlijke begeleiding.

Verder als Midden-Oosten studies

Vanaf 1 september 2016 zullen Hebreeuwse taal en cultuur en Arabische taal en cultuur in een gezamenlijk onderwijsprogramma worden aangeboden. Binnen de nieuwe bacheloropleiding Midden-Oosten studies kunnen studenten na het eerste jaar kiezen voor een major Joodse studies en Hebreeuws. Veertien scholieren hebben inmiddels al aangegeven volgend jaar de bachelor te willen volgen met een specialisatie in Joodse studies en Hebreeuws. 'Dat is voor onze studie een astronomisch aantal,' aldus Zwiep. 

Studentenvertrouwen neemt UvA-breed toe

Ruim 700.000 studenten van 70 hogescholen en universiteiten zijn uitgenodigd om het Nationale Studenten Enquête 2016 in te vullen. 42,9% heeft het enquête daadwerkelijk ingevuld. De tevredenheid van UvA-studenten over hun studie is in het algemeen gestegen. De UvA behaalt dit jaar de hoogste score sinds 2010, het jaar dat de UvA voor het eerst deelnam aan de NSE.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen