Scriptiedag Theaterwetenschap 9 februari

'Crowd-cataloguing' in het Universiteitstheater

22 februari 2018

Ruim 250 oude scripties van Theaterwetenschap zijn op 9 februari door studenten en docenten gecatalogiseerd op de allereerste Scriptiedag.

Onlangs werden op de UB Singel 24 dozen met honderden oude scripties van Theaterwetenschap aangetroffen bij het ontruimen van een magazijn. Het Instituut Theaterwetenschap stamt uit 1964, maar alleen de scripties van de laatste vijf jaar zijn in Scripties Online te vinden. De vakgroep en de Bibliotheek traden in overleg en spraken af dat ook de oude scripties zouden worden opgenomen in de collectie.

Aan het eind van de dag werd de oogst bekeken, waaronder scripties van later beroemd geworden dramaturgen Janine Brogt en Berthe Spoelstra.

De scripties worden straks in het Boekendepot (IWO) geplaatst en zijn voor elke geïnteresseerde via de catalogus opvraagbaar.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen