"Als justitieel ingrijpen dreigt...”

19mei2017 13.00 - 18.00

Lezing

Congres ter gelegenheid van 10-jarig bestaan van de master Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

U bent van harte uitgenodigd om dit jubileum samen met ons te vieren op vrijdag 19 mei 2017 van 13:00 - 18:00 uur op de Roeterseilandcampus in Amsterdam.

Wij hebben een programma samengesteld waarin diverse interessante en actuele onderwerpen, die gerelateerd zijn aan de forensische orthopedagogiek, aan bod komen.

Het congres wordt geopend door dagvoorzitter prof. dr. Geert- Jan Stams, hoogleraar Forensische Orthopedagogiek. Hij stond aan de basis van de opleiding en zal, naast een korte terugblik op de totstandkoming van de master, zijn beeld schetsen van de toekomst van het werkveld.

Daarna volgt een lezing van prof. dr. Bessel van der Kolk, oprichter en directeur van het Trauma Center in Brookline, Massachusetts. Prof. dr. van der Kolk wordt internationaal gezien als autoriteit op het gebied van psychologisch trauma. Er zijn vele publicaties van hem verschenen, waaronder het vorig jaar verschenen boek ‘Traumasporen’. Hij zal spreken over chronisch trauma bij kinderen en de invloed hiervan op hersenontwikkeling, emotieregulatie en cognitieve processen, ook wel Developmental Trauma Disorder genoemd.

In het middagprogramma zijn er twee rondes workshops van professionals uit de forensische praktijk over uiteenlopende thema's waaronder muziektherapie, kindermishandeling, de Top 400 aanpak van de gemeente Amsterdam, Sexting & Grooming, LVB, de behandeling van middelenproblematiek, hechting en systeemdiagnostiek.

Het congres is bedoeld voor studenten, alumni, professionals in de klinische praktijk, beleidsmedewerkers en onderzoekers. Het aantal plekken is beperkt, dus meldt u vandaag nog aan via de website van het FO congres. Op deze website vindt u eveneens gedetailleerde informatie over het programma en de sprekers.

Wij hopen u allen te verwelkomen op vrijdag 19 mei 2017!
De jubileumcommissie FO

Gepubliceerd door  GSCDE