Auteursrecht

05feb2018 22mrt2018

Evenement

Het auteursrecht is het onderdeel van het recht dat het dichtst bij de kunsten ligt. Wie, op welke wijze dan ook, werken van letterkunde, wetenschap, of kunst wil exploiteren krijgt er direct mee te maken.

In dit vak wordt een gedegen, praktische basis geboden. De reeks is geheel gericht op cursisten zonder juridische voorkennis uit de kunst-, cultuur- en mediastudies, talen en communicatiewetenschap. De deelnemers maken kennis met de kernbegrippen uit het auteursrecht, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de uitdagingen die digitalisering en internet aan het auteursrecht stellen. Ook wordt gekeken naar de verhouding met andere rechten van intellectuele eigendom en met het internetrecht, naar internationale aspecten en naar beschermingsmogelijkheden voor artistieke prestaties die net buiten het auteursrecht gelegen zijn.

Data, tijd(en), locatie en prijs

• Data: 5 februari - 22 maart 2018
  • Tijd(en): maandagen 16.00 - 19.00 uur en donderdagen 11.00 - 13.00 uur
  • Aantal colleges: 14
  • Locatie: Oudemanhuispoort C0.17 (ma) en P.C. Hoofthuis 1.04 (do)
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 1
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal Syllabus met uitspraken en vragen
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.
Uiterste aanmelddatum 29 januari 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Gepubliceerd door  Illustere School