Bijbelse verhalen in woord en beeld

08feb2018 22mrt2018

Evenement

Na het volgen van deze collegereeks kunt u op academisch niveau bijbelse verhalen analyseren en interpreteren en bijbelwetenschappelijke en kunsthistorische denkbeelden en invalshoeken evalueren en bekritiseren.

Aan de hand van een selectie van bijbelverhalen wordt nagegaan hoe bijbelse teksten gelezen zijn en gelezen kunnen worden en welke middelen de visuele kunsten inzetten bij de representatie en interpretatie van deze verhalen. Hierbij zullen de verschillende invalshoeken van waaruit de materie benaderd kan worden een belangrijke focus zijn. Er wordt onder andere gekeken naar beeldtraditie en naar andere tekstuele bronnen en er zal aandacht besteed worden aan de plaats van het verhaal in het bijbelboek, de rol van de beoogde toeschouwer van een kunstwerk en de oorspronkelijke context van het kunstwerk, de narratieve lezing van een bijbeltekst en de beeldtaal van de kunstenaar.

Data, tijd(en), locatie en prijs

• Data: 8 februari - 22 maart 2018
  • Tijd(en): donderdagen 13.00 - 16.00 uur
  • Aantal colleges: 7
  • Locatie: Oudemanhuispoort, C1.17
  • Prijs: 160 / 144 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Werkcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 1
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal De literatuur, bestaande uit verscheidene artikelen, wordt in de colleges bekend gemaakt.
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.
Uiterste aanmelddatum 29 januari 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks dient u een account bij de Illustere School aan te maken. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw inschrijfbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt voor aanvang van het Open UvA-College van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Ook toehoorders mogen gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Gepubliceerd door  Illustere School