Islam

07feb2018 23mrt2018

Evenement

Cursisten zullen enerzijds basiskennis over de islam verwerven en vaardigheden om zich kennis over de islam eigen te maken, en anderzijds op de hoogte zijn van de actuele discussies over de islam en daaraan kunnen deelnemen.

Het Open UvA-College Islam geeft een inleiding op de islam en is opgebouwd rond een aantal thema's die relevant zijn voor de actuele discussie over de islam in de wereld en in Europa. Deze thema's worden niet alleen binnen hun actualiteit besproken, maar ook in de historische, theologische, juridische, antropologische en politieke achtergronden van de islam geplaatst. De colleges bestaan uit drie componenten: een hoorcollege als inleiding op een thema, een werkcollege* waarin een thema wordt behandeld op basis van te lezen artikelen en discussie over actuele thema's op grond van krantenartikelen en de actualiteit.

*Let op: toehoorders volgen alleen de hoorcolleges en niet de werkcolleges.

Data, tijd(en), locatie en prijs

• Data: 7 februari - 23 maart 2018
  • Tijd: woensdagen en vrijdagen 15.00 - 18.00 uur
  • Aantal colleges: 14
  • Locatie: Bushuis F0.21
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 1
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal
  1. Henk Driessen (red.), In het huis van de islam, uitg. SUN, verscheidene drukken
  2. Artikelen in digitale reader.
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.
Uiterste aanmelddatum 29 januari 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Gepubliceerd door  Illustere School