Jodendom

04apr2018 16mei2018

Evenement

Mis dit college niet: universitair hoogleraar Jan Willem van Henten laat de cursist kennismaken met het hedendaagse jodendom aan de hand van een aantal thema’s.

Deze thema's worden gekoppeld aan de joodse geschiedenis, religieuze tradities en verschillende geografische contexten (Israël, diaspora’s), zodat de cursist niet alleen een beeld krijgt van het huidige jodendom, maar tevens van de ontwikkelingen daarnaar toe. Het Open UvA-College heeft een interactieve opzet, de cursisten verzamelen zelf een deel van het materiaal en presenteren dat. Ook wordt van hen gevraagd om daarop tijdens de colleges te reflecteren.

Let op: toehoorders volgen alleen de hoorcolleges, ze mogen niet deelnemen aan de werkcolleges, excursies of andere extra's.

Data, tijd(en), locatie en prijs

• Data: 4 april - 16 mei 2018
  • Tijd: woensdagen, 12.00 - 15.00 uur
  • Aantal colleges: 7
  • Locatie: Oost-Indisch huis, E0.14B
  • Cursusprijs: 140 / 126 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 2
Voertaal Nederlands
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.
Uiterste aanmelddatum 27 maart 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Studiemateriaal

• Eliezer Segal, Introducing Judaism. Londen/New York: Routledge, 2008 of later.
  • Materiaal in kopieën of digitale vorm, deels zelf te verzamelen door de student.

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks dient u een account bij de Illustere School aan te maken. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Gepubliceerd door  Illustere School