Congres ter ere van het 10-jarig bestaan van de opleiding Forensische Orthopedagogiek

19mei2017 13:00 - 18:00

Congres

De vakgroep Forensische Orthopedagogiek van de Universiteit van Amsterdam viert feest! Dit jaar bestaat de opleiding 10 jaar, een jubileum waar wij trots op zijn. Een feestje vieren wij natuurlijk niet alleen. De opleiding Forensische Orthopedagogiek had niet 10 jaar kunnen bestaan zonder ieder jaar een grote instroom van nieuwe studenten, alumni, vele wetenschappers en deskundigen uit het veld die de opleiding jaarlijks vorm geven door middel van het geven van gastcolleges en natuurlijk onze eigen medewerkers van FO.

Programma

Wij nodigen u graag uit dit jubileum met ons te vieren op het FO-congres dat zal plaatsvinden op vrijdag 19 mei 2017 van 13:00 - 18:00 uur. Wij hebben voor u een programma samengesteld waarin vele interessante en relevante onderwerpen aan bod komen die de Forensische Orthopedagogiek weerspiegelen. Met trots presenteren wij het plenaire gedeelte waarbij prof. dr. Geert Jan Stams, hoogleraar in de Forensische Orthopedagogiek en programmagroepleider, het congres opent en tevens dagvoorzitter is. Daarna volgt een keynote lezing van prof. dr. Bessel van der Kolk, oprichter en directeur van het Trauma Center in Brookline, Massachusetts. Bessel van der Kolk wordt internationaal gezien als autoriteit op het gebied van psychologisch trauma bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast hebben wij 10 professionals werkzaam in het veld van de Forensische Orthopedagogiek bereid gevonden om een interactieve workshop te verzorgen.

Het FO-congres is bedoeld voor studenten, alumni van de opleiding Forensische Orthopedagogiek, onderzoekers, beleidsmedewerkers en professionals werkzaam in de (klinische) praktijk.

Meer informatie

Het congres zal plaatsvinden op vrijdag 19 mei 2017 van 13:00 – 18:00 uur bij ruimte REC C1.04 van het Roeterseiland. Meer informatie over het congres, het programma en de workshops kunt u vinden op onze website http://fo-congres.webnode.nl.

Inschrijving

De inschrijving voor het congres sluit op maandag 15 mei om 09:00 uur. Wilt u zich hierna toch nog aanmelden, neem dan contact op met de jubileumcommissie via het emailadres jubileumcommissieFO-fmg@uva.nl . Het congres biedt plaats aan 250 deelnemers. Wees er dus snel bij!

Wij hopen u allen te verwelkomen op vrijdag 19 mei 2017!

De jubileumcommissie FO,

Eveline van Vugt, Ellen Eltink, Hanneke Creemers & Sharon Dijkstra

Gepubliceerd door  GSCDE