Werken bij de FNWI

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) heeft ruim 6.000 studenten en 1.500 medewerkers (werkzaam in onderwijs, onderzoek en ondersteuning). De faculteit bestaat uit acht onderzoeksinstituten, het Instituut voor Interdisciplinaire Studies, het College of Science en drie Graduate Schools.

Werken bij de UvA

De Universiteit van Amsterdam heeft een lange geschiedenis. Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de UvA tot de grote algemene universiteiten in Europa met 32.000 studenten, 3.000 promovendi en 6.000 medewerkers die tezamen meer dan 100 nationaliteiten vertegenwoordigen. 

Jaarlijks verschijnen circa 10.000 wetenschappelijke publicaties van UvA-medewerkers. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op veel gebieden tot de internationale top. De uiteenlopende toepassingsgerichte onderzoekprogramma's zijn deels multidisciplinair van aard en gericht op maatschappelijke vraagstukken.

De UvA bestaat uit onafhankelijke denkers die houden van het onderzoeken, het lef hebben door te vragen en het openlijk met elkaar oneens durven zijn. 

Over de FNWI

De faculteit publiceert elk jaar het 'FNWI in vogelvlucht' jaaroverzicht, met daarin feiten, cijfers en onderzoekshoogtepunten. Een paar interessante weetjes:

  • Er zijn om en nabij 400 promovendi aan de FNWI (inclusief bursaalpromovendi). Elk jaar worden er ongeveer 100 doctorstitels toegekend.
  • In 2015 publiceerden onderzoekers van de FNWI 1.489 artikelen in wetenschappelijke publicaties
  • Ongeveer 25% van het onderzoek aan de faculteit wordt gefinancierd door middel van beurzen en andere toekenningen
  • Elke maand organiseert de FNWI een faculteitscolloquium waar werknemers ideeën kunnen uitwisselen en op de hoogte kunnen blijven van wat er gebeurt bij de andere onderzoeksinstituten

Wil je meer weten? Lees ons Jaaroverzicht in vogelvlucht. Klik ook in het menu links op deze pagina voor meer informatie over de FNWI’s onderzoeksprioriteiten, faciliteiten op het Science Park in Amsterdam, beleidstukken en organisatiestructuur.

Onderzoekinstituten

Wetenschappelijk personeel wordt formeel aangesteld door één van de acht onderzoeksinstituten van de faculteit. Elk onderzoeksinstituut heeft een eigen website met informatie over de aard en focus van het onderzoek dat aan het instituut wordt uitgevoerd, alsmede nieuws en activiteiten voor en door de onderzoekers van het instituut. 

Onderzoekers bij de FNWI

Maak kennis met het onderzoek aan de faculteit in deze video

Docentensite

Het Education Support Centre (ESC) biedt op meerdere manieren ondersteuning aan docenten. Op de uitgebreide Docentensite van het ESC vind je informatie over studiegidsen, roosters, cijferadministratie, onderwijsregelingen en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden in de A-Z lijst

Arbeidsvoorwaarden en andere algemene informatie over werken bij de UvA, inclusief praktische zaken zoals IT-ondersteuning en faciliteiten zijn te vinden in de A-Z lijst op het Extranet van de UvA.

Veiligheid op de FNWI

Veiligheid op de werkplek is de verantwoordelijkheid van iedereen. De FNWI heeft een boekje samengesteld met algemene veiligheidsrichtlijnen voor het personeel, studenten en gasten van de faculteit. Dit boekje geeft in grote lijnen weer hoe je er zelf voor kan zorgen dat je in een veilige, gezonde en plezierige omgeving werkt.

Deze algemene richtlijnen worden aangevuld door specifiekere richtlijnen van de afzonderlijke instituten, die speciaal zijn afgestemd op de aard van het onderzoek dat aan het betreffende instituut wordt gedaan. Elk instituut heeft ook een eigen veiligheidscoördinator die fungeert als een eerste aanspreekpunt voor alle veiligheidsvraagstukken.

Bekijk deze korte video over veiligheid op Science Park 904:

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

25 januari 2018