Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Juridisch onderwijs en onderzoek gebundeld

De rechtenfaculteit van de UvA onderscheidt zich door de interdisciplinaire aanpak en de samenwerking met andere juridische opleidingen. Veel docenten zijn nog steeds actief als jurist, waarmee de actuele en praktische inzichten uit de praktijk ook in het onderwijs tot uiting komen.

Onderwijs

Onze interdisciplinaire aanpak komt tot uiting door met andere Nederlandse rechtenopleidingen samen te werken en economie, psychologie en sociologie binnen de studie op te nemen. Faculteitsmedewerkers zijn actief binnen verschillende onderzoeksgroepen, terwijl ze goede banden onderhouden met het bedrijfsleven. Maatschappelijke betrokkenheid zie je zowel bij de docenten als bij de studenten terug die hun diensten aan verschillende rechtswinkels aanbieden.

Bacheloropleidingen

De rechtenfaculteit van de UvA verzorgt de volgende drie bacheloropleidingen:

Amsterdam Law Firm: student als officier van justitie

Virtueel advocatenkantoor

Veel medewerkers werken ook nog in een juridisch beroep, zodat zij dicht op de praktijk zitten. Via de Amsterdam Law Firm, het virtuele advocatenkantoor van de UvA, kun je als student al tijdens de bachelor praktijkervaring opdoen.

Honours College voor excellente studenten

Voor studenten die direct alles uit hun studie willen halen, is er het Amsterdam Honours College of Law. Je volgt met een vaste groep studenten speciale werkgroepen en masterclasses en gaat op uitwisseling naar een buitenlandse partneruniversiteit.

Onderwijsdirecteur Arthur Salomons geeft college aan bachelorstudenten

Masteropleidingen

Naast de bacheloropleidingen is er een veelzijdige reeks Nederlandse en Engelse masteropleidingen. Behalve de klassieke opleidingen zoals privaat- en publiekrecht zijn er masters, vaak uniek in Nederland, op het gebied van arbeidsrecht, internationaal recht en informatierech – vakgebieden waarin er aan de faculteit ook onderzoek wordt gedaan.

Onderzoek

Het Amsterdam Research Institute for Legal Studies (ARILS) omvat een indrukwekkende verscheidenheid aan onderzoeksgroepen en onderzoeksverbanden. Onze onderzoekers houden zich bezig met onderwerpen die uiteenlopen van privaat- en publiekrecht en belastingrecht tot arbeidsrecht en informatierecht.

The International Rule of Law

Prof. dr. André Nollkaemper is sinds 1 mei 2016 decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. In deze korte video vertelt hij over zijn vakgebied: internationaal recht.

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien. Cookie instellingen.

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid

27 november 2018