Onderwijs

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam biedt een ruime keus aan opleidingen.

Naast 3 bachelorprogramma's - Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en PPLE - biedt de faculteit verschillende masterprogramma's aan.

Behalve de klassieke opleidingen zoals privaat- en publiekrecht zijn er verschillende Engelstalige masters en een aantal masters, vaak uniek in Nederland, op het gebied van de onderzoekinstituten van de faculteit.

Aandacht voor internationaal recht

Het onderwijs van de faculteit onderscheidt zich door de grote aandacht die wordt besteed aan internationaal recht. Niet alleen in de masteropleidingen Internationaal recht, maar ook bij alle andere opleidingen komt het internationale aspect nadrukkelijk aan de orde.

Metajuridische aspecten

Een ander kenmerkend onderscheid in het curriculum is de uitgebreide aandacht voor de metajuridische aspecten van het vak. Zo wordt er bij de hoofdvakken Arbeidsrecht, Staats- en bestuursrecht en Contractenrecht een zogeheten 'in perspectief-vak' gegeven waarin het betreffende hoofdvak in sociologisch, economisch, historisch en/of filosofisch perspectief bekeken wordt.

Schakelprogramma's

De faculteit biedt schakelprogramma's voor studenten met een niet-juridische wo bachelor:

Minors

Het aanbod van minors van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (en van de andere faculteiten) is te vinden in de digitale studiegids.

Informatie voor zittende studenten

Volg je al een bachelor of master aan de FdR, dan vind je alle voor jou relevante informatie (roosters, contactpunten, onderwijsmededelingen etc.) op de studentensite.

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid

23 maart 2016