Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Economie en Bedrijfskunde

Het onderwijs aan Economie en Bedrijfskunde (EB) is georganiseerd in twee Schools: de Amsterdam Business School (ABS) en Amsterdam School of Economics (ASE).

De Schools verzorgen driejarige bachelor- en eenjarige masteropleidingen in de richtingen Economie en Bedrijfskunde, Fiscale Economie, Econometrie en Operationele Research en -als enige in Nederland- Actuariële wetenschappen.

Daarnaast bieden de twee Schools postdoctorale opleidingen en andere onderwijsvormen, waaronder maatwerk voor bedrijven, masterclasses, bijscholingen en lezingen. Omdat de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zich internationaal oriënteert is een groot deel van het onderwijs Engelstalig. Bij EB studeren dan ook veel internationale studenten en doceren vele buitenlandse docenten en hoogleraren.

Amsterdam Business School

Amsterdam School of Economics

Maatschappelijke relevantie

Economie en Bedrijfskunde heeft naast haar oriëntatie op onderzoek, nauwe banden met het bedrijfsleven, zowel nationaal als internationaal. Het onderwijs van EB heeft dan ook een directe link met de praktijk, en waarborgt daarmee haar maatschappelijke relevantie.

Onderzoek

Het onderzoek aan EB wordt uitgevoerd in het Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI) en het Amsterdam Business School Research Institute (ABS-RI). ASE-RI beslaat onderzoek op het gebied van de Algemene Economie en de Econometrie. ABS-RI richt zich op bedrijfseconomie.

Subsite Amsterdam School of Economics Research Institute

Subsite Amsterdam Business School Research Institute