Verzekeringskunde



Masterprogramma of modules

Het programma van Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management bestaat uit het tweejarige part-time masterprogramma en modules, losse vakken uit het masterprogramma. De colleges worden op dinsdagen in de middag en avond aangeboden.

Informatieavond woensdag 14 juni

Wilt u meer weten over het programma van Verzekeringskunde dan bent u van harte welkom op de informatieavond. Het team van het programma verzorgt een presentatie over de master en de modules, aanmelden kan via de link bovenaan deze pagina.

Modules Verzekeringskunde vanaf september 2017

Vanaf 5 september bieden we de volgende modules aan:

  • Balans- en Risicomanagement;
  • Regulering en Toezicht;
  • Verzekerings- en Privaatrecht.

Master of Science (MSc)

Verzekeringskunde is de enige academische opleiding in Nederland, na het succesvol afronden van het masterprogramma ontvangt u de Mastergraad (MSc) van de Universiteit van Amsterdam.

Voor aankomende studenten voor de master met een hbo bachelor diploma worden in het najaar van 2017 pre-mastervakken georganiseerd, te weten:

  • Academische Vaardigheden;
  • Kwantitatieve Methoden;
  • Inleiding Economie.

Vraag de vernieuwde brochure aan en neem contact met ons op voor meer informatie  over het programma en de modules.

 

Waarom Verzekeringskunde?

Toegenomen zorgen over financiële risico's vragen meer kennis en inzicht. Deze risico's zien we in de financiële sector, bij banken en verzekeraars, maar ook bij profit- en nonprofit organisaties. Privé personen maken zich zorgen over pensioenen en overige financiële verplichtingen. Regelgeving en toezicht worden aangescherpt, bedrijfsprocessen worden complexer en dynamischer. Dit speelt zich af in een politiek, economisch en maatschappelijk krachtenveld. Managers moeten van veel markten thuis zijn bij het oplossen van praktijkproblemen.

Verzekeringskunde kiest daarom voor een multudisciplinair programma waarin naast een breed scala aan theoretische onderdelen ook praktijkcolleges een belangrijke rol spelen.

Voor wie?

Studenten en alumni werken bij voorbeeld bij adviesbureaus, financiële instellingen, verzekeraars, toezichthouders, profit- en non-profit organisaties of als zelfstandig ondernemer.


Diploma
MSc Verzekeringskunde
Vorm
Deeltijd
Studielast
5-60 EC, 2-24 maanden
Voertaal
Nederlands
CROHO-code
75000
Accreditie
Verbond van Verzekeraars

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde

Verzekeringskunde en Risk Management