VerzekeringskundeMasterprogramma of modules

Het programma van Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management bestaat uit het tweejarige part-time masterprogramma en modules, losse vakken uit het masterprogramma. De colleges worden op dinsdagen in de middag en avond aangeboden.

Start in september met de master of een module

Wilt u starten met het masterprogramma van Verzekeringskunde vanaf september neem dan contact met ons op zodat we het programma dat voor u van toepassing is kunnen toelichten.

Modules Verzekeringskunde vanaf september 2017

Vanaf 5 september bieden we de volgende modules aan, deze kunnen als lossen vakken uit het masterprogramma gevolgd worden. Bevalt het studeren dan kunt u verder met het masterprogramma.

  • Balans- en Risicomanagement;
  • Regulering en Toezicht;
  • Verzekerings- en Privaatrecht.

 

Master of Science (MSc)

Verzekeringskunde is de enige academische opleiding in Nederland, na het succesvol afronden van het masterprogramma ontvangt u de Mastergraad (MSc) van de Universiteit van Amsterdam.

Voor aankomende studenten voor de master met een hbo bachelor diploma worden in het najaar van 2017 pre-mastervakken georganiseerd, te weten:

  • Academische Vaardigheden;
  • Kwantitatieve Methoden;
  • Inleiding Economie.

Vraag de vernieuwde brochure aan en neem contact met ons op voor meer informatie  over het programma en de modules.

 

Waarom Verzekeringskunde?

Toegenomen zorgen over financiële risico's vragen meer kennis en inzicht. Deze risico's zien we in de financiële sector, bij banken en verzekeraars, maar ook bij profit- en nonprofit organisaties. Privé personen maken zich zorgen over pensioenen en overige financiële verplichtingen. Regelgeving en toezicht worden aangescherpt, bedrijfsprocessen worden complexer en dynamischer. Dit speelt zich af in een politiek, economisch en maatschappelijk krachtenveld. Managers moeten van veel markten thuis zijn bij het oplossen van praktijkproblemen.

Verzekeringskunde kiest daarom voor een multudisciplinair programma waarin naast een breed scala aan theoretische onderdelen ook praktijkcolleges een belangrijke rol spelen.

Voor wie?

Studenten en alumni werken bij voorbeeld bij adviesbureaus, financiële instellingen, verzekeraars, toezichthouders, profit- en non-profit organisaties of als zelfstandig ondernemer.


Diploma
MSc Verzekeringskunde
Vorm
Deeltijd
Studielast
5-60 EC, 2-24 maanden
Voertaal
Nederlands
CROHO-code
75000
Accreditie
Verbond van Verzekeraars

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde

Verzekeringskunde en Risk Management