Arbeid en onderneming (Arbeidsrecht)

Arbeid en onderneming is een track binnen de master Arbeidsrecht. Een mastertrack voor studenten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken.Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien. Cookie instellingen.

 

Eerste Nederlandse master Arbeidsrecht

Arbeid en onderneming valt onder de masteropleiding Arbeidsrecht. De UvA had als eerste Nederlandse universiteit een master in het arbeidsrecht. We werken dan ook al jaren nauw samen met Amsterdamse onderzoeksinstituten. Door de lange geschiedenis van de opleiding is er zowel diepgaande als brede academische kennis opgebouwd op het gebied van arbeidsrecht.

Labour law capital Amsterdam

We bieden een flexibel studieprogramma dat ook geschikt is voor werkende studenten en we staan letterlijk met één been in de praktijk. Amsterdam is immers de ‘labour law capital’ met al zijn gespecialiseerde advocatenkantoren en arbeidsrechtelijke organisaties.

De inhoud van de track Arbeid en onderneming

Met de opleiding Arbeid en onderneming volg je een brede master die echt van deze tijd  is. Het is recht in context; je focust naast arbeidsrecht ook op interessante, actuele ontwikkelingen waarmee ondernemingen te maken hebben, zoals de invloed van Europa, mondialisering en privatisering. De UvA biedt daarnaast veel mogelijkheden om jezelf qua kennis en contacten te verrijken:

  • we hebben een eigen academisch onderzoeksinstituut op het gebied van arbeid: het AIAS-HSI. Een enorme bron van kennis.
  • we hebben uitstekende connecties met de grote kantoren in de regio, gunstig voor een snelle start van jouw juridische carrière.
  • de opleiding reikt zowel over de grenzen van het juridisch vakgebied als over onze landsgrenzen; de insteek is duidelijk Europees.

Onze aanpak is gericht op actieve participatie. Daarom werken we in kleine groepen. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een masterdiploma Arbeidsrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Voor wie is deze mastertrack bedoeld?

De track Arbeid en onderneming is speciaal voor studenten die naast arbeidsrecht ook geïnteresseerd zijn in fusies en overnames, de gevolgen van reorganisaties of innovaties en hoe bedrijven hun positie in de markt kunnen verbeteren. Er is veel behoefte aan juristen die expertise hebben op het gebied van arbeid én onderneming.

Direct inschrijven

Deze mastertrack is direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of een andere Nederlandse universiteit. Ook werkende juristen met tenminste een afgerond universitair juridisch diploma hebben direct toegang tot de opleiding. Je kunt starten in september of februari en deeltijd is mogelijk.  

Master studenten

Na het afronden van de track Arbeid en onderneming heb je veel carrièremogelijkheden.

Wist je dat …

... de Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR) dé studievereniging is voor (master)studenten die geïnteresseerd zijn in het arbeidsrecht? Meer over ASAR.

Kerngegevens


Diploma
LLM Arbeidsrecht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
CROHO-code
60222

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid