Arbeid en onderneming (Arbeidsrecht)

Arbeid en onderneming is een track binnen de master Arbeidsrecht. Een mastertrack voor studenten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken.De track is speciaal voor studenten die naast arbeidsrecht ook geïnteresseerd zijn in zaken als fusies en overnames, de gevolgen van reorganisaties of innovaties en hoe bedrijven hun positie in de markt kunnen verbeteren. Er is veel behoefte aan juristen die expertise hebben op het gebied van arbeid én onderneming. Concrete voorbeelden van thema’s zijn: wat gebeurt er met het personeel na een pre-pack doorstart of op welk moment moet de OR betrokken worden bij een fusie?

Belangrijke voordelen

Arbeid en onderneming valt onder de masteropleiding Arbeidsrecht. De UvA had als eerste Nederlandse universiteit een masteropleiding in het arbeidsrecht. Belangrijke voordelen daarvan zijn: onze langdurige, nauwe samenwerking met Amsterdamse onderzoeksinstituten en onze zowel diepgaande als brede academische kennis door de lange geschiedenis van de opleiding.

Labour law capital

We bieden een flexibel studieprogramma dat ook geschikt is voor werkende studenten en we staan letterlijk met één been in de praktijk. Amsterdam is immers de ‘labour law capital’ met al z’n gespecialiseerde advocatenkantoren en arbeidsrechtelijke organisaties.

De opleiding

Met de opleiding Arbeid en onderneming volg je een brede master die echt van deze tijd  is. Het is recht in context; je focust naast arbeidsrecht ook op actuele ontwikkelingen waarmee ondernemingen te maken hebben, zoals de invloed van Europa, mondialisering en privatisering. De UvA biedt daarnaast veel mogelijkheden om jezelf qua kennis en contacten te verrijken:

  • We hebben 2 eigen academische onderzoeksinstituten op het gebied van arbeid: het HSI en het AIAS. Een enorme bron van kennis.
  • We hebben uitstekende connecties met de grote kantoren in de regio, gunstig voor een snelle start van jouw juridische carrière.
  • De opleiding reikt zowel over de grenzen van het juridisch vakgebied als over onze landsgrenzen; de insteek is duidelijk Europees.

Onze aanpak is gericht op actieve participatie en daarom werken we in kleine groepen. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een masterdiploma Arbeidsrecht en de titel Master of Laws (LLM).

De campus op Roeterseiland.

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van arbeid? Heb je belangstelling voor verschillende ondernemingsvormen en sociaal-economische ontwikkelingen? Vind je goede carrièreperspectieven belangrijk? Dan is deze studie echt wat voor jou!

Direct inschrijven

De master Arbeid en onderneming is direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of een andere Nederlandse universiteit.

Ben je al werkzaam als jurist met tenminste een afgerond universitair juridisch diploma en ben je geïnteresseerd in na- of bijscholing? Ook dan heb je direct toegang tot de masteropleiding. Je kunt starten in september of februari en deeltijd is mogelijk.  

Als je je direct wilt inschrijven, ga dan naar Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig.

Eerst een schakelprogramma

Heb je een niet-juridisch universitair bachelordiploma? Of een relevante hbo-opleiding? Dan zijn er mogelijkheden via schakelprogramma’s.

Hier vind je meer informatie over de procedure: Toelating en inschrijving.

Carrièremogelijkheden

Na het behalen van je master Arbeid en onderneming heb je veel mogelijkheden. Alleen al omdat er niet veel juristen zijn die een grondige kennis van beide rechtsgebieden kunnen toepassen. Daarnaast ben je gekwalificeerd voor zeer uiteenlopende functies, zoals advocaat, wetgevingsjurist, rechter, consultant en beleidsmedewerker. Je bent, kortom, breed inzetbaar.

Lees meer over je carrièreperspectief.    

Wist je dat …

... de Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR) dé studievereniging is voor (master)studenten die geïnteresseerd zijn in het arbeidsrecht? Meer over ASAR.

Kerngegevens


Diploma
LLM Arbeidsrecht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
CROHO-code
60222

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid