Commerciële rechtspraktijk (Privaatrecht)

Heb jij ambitie en ambieer je een carrière in de commerciële rechtspraktijk? Bekijk dan zeker deze track binnen de master Privaatrecht.In deze track van Privaatrecht verbreden en verdiepen we je kennis van het ondernemingsrecht. We besteden uitgebreid aandacht aan de zeggenschapsverhoudingen binnen ondernemingen, personenvennootschappen en ondernemingsrechtelijke geschillenprocedures en je doet gedegen kennis op van het insolventierecht en het financieel recht.

In de praktijkgerichte module Insolventierecht en corporate finance leer je de grondbeginselen van ondernemingfinanciering. Je kiest verdiepende keuzevakken, waarbij het accent bijvoorbeeld kan liggen op internationale praktijk maar ook op vraagstukken op het gebied van fusies of onroerend goedrecht.

De inhoud van de track Commerciële rechtspraktijk

De studie bestaat uit academische én praktijkgerichte bestudering van het commercieel privaatrecht met de vakken:

 • Vennootschaps- en rechtspersonenrecht
 • Internationaal privaatrecht
 • Bijzondere overeenkomsten
 • Insolventierecht en corporate finance
 • Financieel recht

Daarnaast volg je verdiepende keuzevakken op het gebied van internationale praktijk, vraagstukken op het gebied van onroerendgoedrecht, fusies en overnames of Europees vennootschapsrecht.

Kenmerken van onze masteropleiding

 • verdiepende kennis van het vennootschapsrecht;
 • kennis van ondernemingsfinanciering (corporate finance);
 • keuzevakken die aansluiten bij de commerciële praktijk;
 • Nederlandstalig, maar veel (keuze)vakken in het Engels te volgen;
 • docenten zijn wetenschappers met ervaring in de commerciële beroepspraktijk en de rechterlijke macht;
 • een stage in de commerciële beroepspraktijk is in het programma in te brengen.

Ik koos voor een afgebakend traject toegespitst op de ondernemingsrechtelijke praktijk.

Masterstudent Merel Rooijakkers

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Wil jij studeren in Amsterdam, het centrum van de commerciële rechtspraktijk? Heb jij de ambitie om je ondernemingsrechtelijke kennis uit te diepen onder leiding van betrokken docenten met volop praktijkervaring? Wil je ook Engelstalige vakken kunnen volgen? Dan is deze studie iets voor jou.

Direct aanmelden

De mastertrack Commerciële rechtspraktijk is direct toegankelijk voor rechtenstudenten met een universitair bachelordiploma van de UvA of van een andere Nederlandse universiteit. 

Instroom in februari is mogelijk, maar sommige keuzevakken bouwen voort op Vennootschaps- en rechtspersonenrecht dat eerder in het jaar gegeven wordt. Overleg daarom eerst met de coördinator van de opleiding als je in februari zou willen beginnen. mw. dr. J. Roest (j.roest@uva.nl).

Carrièremogelijkheden

Als je bent afgestudeerd, kun je bijvoorbeeld terechtkomen in de commerciële advocatuur. Ook werken als bedrijfsjurist bij bedrijven, bank of een financieel toezichthouder behoort tot de mogelijkheden. En je kunt kiezen voor de rechterlijke macht.

Kerngegevens


Diploma
LLM Privaatrecht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
CROHO-code
60219

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid