Tekst en communicatie (Communicatie en informatiewetenschappen)

In het masterprogramma Tekst en communicatie doe je theoretische kennis op over schriftelijke communicatie.Unieke combinatie van theorie en praktijk

De master Tekst en communicatie is bedoeld voor studenten met belangstelling voor de rol van teksten in schriftelijke communicatie die na hun studie willen gaan werken als bijvoorbeeld tekstschrijver, redacteur, voorlichter of journalist.

Anders dan in een journalistieke opleiding komen in de studie Tekst en communicatie álle aspecten van schriftelijk taalgebruik aan de orde. Centraal staat de rol van schriftelijk taalgebruik als overtuigingsmiddel in verschillende professionele contexten.

De master bevat theoretische en praktijkgerichte vakken. De opgedane kennis breng je in praktijk tijdens een betaalde stage van een half jaar waarin je fulltime bij een bedrijf gaat werken. Voor dit bedrijf verzorg jij de schriftelijke communicatie. 

De combinatie van theorie en praktijk en de intensieve leerwerkperiode maken het duale programma Tekst en communicatie tot een unieke master in Nederland.

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de factsheet.

Diploma

Tekst en communicatie is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Communicatie en informatiewetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Communicatie en informatiewetenschappen en de titel Master of Arts (MA).


Diploma
MA Communicatie en Informatiewetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
90 EC, 18 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60833

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen