Archiefwetenschap (Erfgoedstudies)Het duale masterprogramma Archiefwetenschap zal vanaf 1 september 2017 worden aangeboden als het Engelstalige masterprogramma Archival and Information Studies (Heritage Studies).

 

Archief: de neerslag van al ons handelen

Hoe ontstaat een archief en waarom? Welke factoren bepalen dat het ene stukje informatie wél, en het andere stukje níet wordt bewaard? Dit soort vragen komt aan bod in het programma Archiefwetenschap.Reconstructie van informatie uit het verleden is niet alleen een zaak voor historici. Elk bedrijf, elke organisatie, de overheid: allemaal zijn ze verantwoordelijk voor hun handelen tegenover collega’s, werknemers, cliënten, de belastingen, de kiezers. De neerslag van dat handelen is het archief.

Het anderhalf jaar durende programma Archiefwetenschap leidt je op tot een professional die inzicht heeft in archieven, nu en voor de toekomst. Van de context en de theoretische achtergrond van het archiveren, tot de verschillende manieren waarop een archief zo effectief en efficiënt mogelijk functioneert.

Archiefwetenschap aan de UvA

Het programma Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam is het enige wetenschappelijke programma in Nederland dat opleidt tot archivaris.

Archiefwetenschap is een duaal masterprogramma, dat wil zeggen een academische voorbereiding op een specifiek beroep. Een belangrijk onderdeel van het programma is dan ook de uitgebreide stage, waarin je de theorieën en concepten van je studie volop kunt toetsen in de praktijk.

Diploma

Archiefwetenschap is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Erfgoedstudies. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Erfgoedstudies en de titel Master of Arts (MA).
Wanneer je daarnaast ook drie vakken van Geschiedenis, Staatsrecht of Organisatiekunde met succes hebt afgerond, krijg je bovendien het wettelijk erkend diploma Archivistiek A.


Diploma
MA Erfgoedstudies
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
90 EC, 18 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60835

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen