Museumconservator (Erfgoedstudies)Het masterprogramma Museumconservator (Erfgoedstudies) zal vanaf 1 september 2017 worden aangeboden als het Engelstalige duale masterprogramma Curating Art and Cultures (Heritage Studies).

 

Talloze grote musea - het Kröller-Müller Museum, het Rijksmuseum, het Van Gogh of het Stedelijk Museum -  ze zijn wereldberoemd om hun vaste collecties. Daarnaast zijn er spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen, die dagelijks door tienduizenden toeristen en kunstliefhebbers bezocht worden. Museumconservatoren stellen deze tijdelijke tentoonstellingen samen, maar zij beheren ook de vaste collecties en kopen stukken hiervoor aan.

Universitaire opleiding tot conservator

Museumconservator is een duaal masterprogramma, dat wil zeggen: een academische voorbereiding op een specifiek beroep in de museumwereld. Het praktijkgedeelte van deze opleiding, de leerwerkplaats of stage, is daarom een belangrijk onderdeel van je studie. In het praktijkgedeelte bereid je je voor op een functie waarin je een museumcollectie beheert, aankopen doet en tentoonstellingen maakt.

Samenwerking met de VU

Het tweejarige duale masterprogramma Museumconservator wordt in samenwerking met de Vrije Universiteit (VU) aangeboden. In dit voor Nederland unieke programma komen alle kunstdisciplines en periodes aan bod, met speciale aandacht voor musea met een (cultuur)historische collectie of een kunstcollectie.

Diploma

Museumconservator is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Erfgoedstudies. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Erfgoedstudies en de titel Master of Arts (MA).


Diploma
MA Erfgoedstudies
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
120 EC, 24 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60836

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen