Amsterdamlezing Remieg Aerts

Amsterdam: hoofdstad, stadstaat of sociaal laboratorium?

21mrt2017 20.00 - 21.30

Lezing

Van kosmopolitische metropolen als New York en Londen wordt vaak beweerd dat ze los raken van het land dat ze vertegenwoordigen. Hoogleraar Nederlandse- en Politieke Geschiedenis Remieg Aerts gaat in op de vraag of dit ook geldt voor Amsterdam. Komt de hoofdstad als globale stadstaat steeds meer los te staan van Nederland, of is de stad juist een sociaal laboratorium voor algemene ontwikkelingen in de democratie, de civil society en de kennissamenleving?

Aanmelden

De Amsterdamlezingen vinden plaats in de theaterzaal van CREA en duren van 20.00 tot 21.30 uur. De inschrijving voor de Amsterdamlezingen is geopend vanaf maandag 30 januari.

Amsterdamlezingen 2017: Universiteit in de metropool van morgen

De Amsterdamlezingen 2017 kijken vooruit naar de stad van de toekomst. Is de universiteit dè motor voor de metropool van morgen? Zijn wetenschappers echt in staat onze toekomst te voorspellen? Blijft onze economie stabiel? Wat gaat er veranderen in onze gezondheidszorg? En wie zijn eigenlijk de Amsterdammers van morgen? Verschillende hoogleraren werpen vanuit hun discipline een blik op het Amsterdam van de toekomst. Kijk mee!

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam