Wat te verwachten

Tijdens deze week worden er over de hele campus van de UvA en online activiteiten georganiseerd voor studenten en promovendi. Het is een week vol beweging, debat en kritische reflectie.

Bij de kick-off op maandag 16 april voeren we een open gesprek over gezondheid en psychische klachten onder studenten en promovendi. Waar hebben we het over bij dit thema, wat signaleren we en hoe kunnen we hier als individu en als instelling mee om gaan? Dagvoorzitter Jim Jansen begeleidt het gesprek met o.a. Rector Magnificus Karen Maex, Prof. dr. Jan Willem Duyvendak, studente Marlise Huijzer, een panel van student- en promovendibegeleiders en jijzelf. Wees er dus bij!

En verder:

• Diverse workshops op het gebied van omgaan met stress, persoonlijk leiderschap, burn-out preventie, bewegen tijdens het werk, mindfulness, time management en nog veel meer;
  • De vertoning van de documentaire Stress to Impress inclusief een nagesprek met documentairemaker Sanne Kooiman;
  • Pop-up restaurants met bijzonder gezond eten, mogelijk gemaakt door The Food Lab HvA;
  • Een interview over burn-out onder twintigers met Thijs Launspach, UvA-docent en auteur van Het Millennial Manifest;
  • Een Coach Café over studiegerelateerde levensvragen;
  • Sport en beweging, meer en minder inspannend;
  • Interactieve lezingen door UvA-onderzoekers, elk vanuit een ander perspectief op mentale en fysieke gezondheid.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

9 april 2018