Kijk de UvA

September 2014

UvA-wetenschappers verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In de rubriek 'Kijk de UvA' een kleine selectie van deze mediaoptredens.

Carsten Dominik

Gevaarlijke planetoïdes?

De NASA heeft slecht zicht op gevaarlijke ruimte-objecten die een bedreiging kunnen zijn voor de aarde. Sterrenkundige Carsten Dominik legt op Radio 1 uit of we ons hierover zorgen moeten maken.

QS World University Ranking

UvA opnieuw beste Nederlandse universiteit in ranglijst

De UvA is opnieuw de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de QS World University Rankings. Yasha Lange, woordvoerder van de UvA, licht de betekenis ervan toe bij Amsterdam FM.

Arnoud Boot

Hervormen van het belastingstelsel

De regeringspartijen overleggen op dit moment over het hervormen van het belastingstelsel. Econoom Arnoud Boot stelt bij BNR Nieuwsradio dat het absoluut noodzakelijk is dat alle toeslagen en aftrekposten worden afgeschaft.

Dodo-Japan

De dodo, een weerbaar en flexibel dier

Op Kennisnet een interview met paleo-ecoloog Erik de Boer. Hij promoveerde op onderzoek naar de dodo, die voor zijn uitsterven op het vulkaaneiland Mauritius vele ontberingen doorstond.

mevr. prof.dr. J.F.T.M. (Jose) van Dijck

Macht van de media

Onlangs spande een Oostenrijkse student een rechtszaak aan tegen Facebook vanwege onwettige gegevensuitwisseling. José van Dijck, hoogleraar Mediastudies, vertelt bij ‘OBA ‘Live’ over de macht van sociale media en over de manier waarop burgers hiermee omgaan.

Dan Hassler-Forest

Breaking bad?

Kun je binnenkort echt een boete ontvangen als je je favoriete tv-series illegaal downloadt? Dan Hassler-Forest, docent Film en Televisie, legt het uit bij ‘NOS op 3’.

M. Moret

Nieuwe studie PPLE verbindt diverse vakgebieden

Vorige week begonnen 100 UvA-studenten aan de nieuwe bacheloropleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Madeleine Moret, politicoloog en programmamanager van PPLE, vertelt erover op Amsterdam FM.

Bernard van Praag

Europa plant te weinig voort

Bernard van Praag, emeritus hoogleraar economie, legt bij ‘Radio Een Vandaag’ uit hoe de lage Europese geboortecijfers rampzalig kunnen uitpakken voor de economische ontwikkeling van Europa.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting

18 september 2014