Rubiconsubsidie voor twee jonge UvA-onderzoekers

12 december 2012

In totaal ontvangen in deze toekenningsronde 20 jonge onderzoekers financiering uit het programma Rubicon. Er werden 102 aanvragen ingediend.

De gehonoreerde onderzoekers

Dr. Jop Briët (Wiskunde en Informatica):  'Simultaneous progress in coding theory and quantum entanglement'

Binnen de wiskunde en de informatica worden in een razend tempo digitale gegevens geproduceerd, wat van het verwerken van deze data een enorme uitdaging maakt. Het doel van Briëts onderzoeksproject is het analyseren van manieren om data effectiever op te slaan en te communiceren, gebruikmakend van state of the art-codes en kwantum-verstrikking.

Het onderzoek wordt uitgevoerd aan Courant Institute for Mathematical Sciences van New York University (VS).

Dr. Bianca Buurman (Geneeskunde): 'Beter het ziekenhuis uit?'

Veel ouderen komen met beperkingen in functioneren uit het ziekenhuis, waardoor ze zich niet meer zelfstandig thuis kunnen redden. Hoe kan dat en hoe kunnen ouderen weer herstellen? In dit project gaat Buurman methoden onderzoeken om ouderen te laten revalideren na ziekenhuisopname.

Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de Faculty of Medicine van Yale University (VS).

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting