Coen Verbraak ‘kijkt in ziel’ van UvA-hoogleraren Baarsma, Denys en Dijkgraaf

26 juli 2016

In een nieuwe reeks van het televisieprogramma ‘Kijken in de Ziel’ van de NTR staat het werken als wetenschapper centraal.

Coen Verbraak praat onder anderen met Barbara Baarsma (hoogleraar Toegepast Economisch Onderzoek aan de UvA en directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank), Damiaan Denys (hoogleraar Psychiatrie aan de UvA en afdelingshoofd Psychiatrie van het AMC) en Robbert Dijkgraaf (directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton en universiteitshoogleraar aan de UvA).

In totaal komen er twaalf wetenschappers aan het woord. Naast Baarsma, Denys en Dijkgraaf zijn dat primatoloog Frans de Waal, wiskundige Ionica Smeets, hersenonderzoeker Jeroen Geurts, landbouwexpert Louise Fresco, bacterioloog Roel Coutinho, kankeronderzoeker Hans Clevers, voedingsdeskundige Martijn Katan, psycholoog Marcel Zeelenberg en classicus Ineke Sluiter.

De reeks bestaat uit zes afleveringen, die vanaf vrijdag 29 juli wekelijks worden uitgezonden op NPO 2, om 21.10 uur.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting