Nieuws & Agenda

Gender en seksualiteit

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van gender en seksualiteit.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Robert Davidson

Foto: Bram Belloni

Drs. Robert J. Davidson

Robert J. Davidson is momenteel bezig met zijn promotie-onderzoek over de veranderende relatie tussen de Nederlandse regering en de LHBT-gemeenschap.

T: + 31 (0)20 525 3715

E: R.J.Davidson@uva.nl

Janssen, Marie-Louise, FMG, Sociologie

Foto: Dirk Gillissen

Dr. Marie-Louise Janssen

Marie-Louise Janssen is cultureel antropoloog en docent gender en seksualiteitsstudies op de afdeling sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar expertisegebieden zijn: prostitutie, migratie, mensenhandel en mensensmokkel. Haar huidige onderzoek richt zich op seksualiteit, sekswerk en studenten.

E: M.P.C.Janssen@uva.nl

R. Spronk

Foto: Rachel Spronk

Dr. Rachel Spronk

Rachel Spronk doet onderzoek naar seksualiteit, lichaam en gender, met een focus op Afrika – met name Ghana en Kenia. Ook onderzoekt ze seksualiteit en gender in relatie tot mondialisering (zoals het mensenrechten vertoog) en de verhouding tussen het globale zuiden en het globale westen.

T: + 31 6 5465 5893

E: R.Spronk@uva.nl