Nieuws & Agenda

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van media.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

dhr. prof. dr. Mark Deuze, medewerker FGw, hoogleraar Mediastudies, i.h.b. journalistiek

Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Mark Deuze

Mark Deuze is hoogleraar Mediastudies. Hij doet onderzoek naar de positie van journalisten op de arbeidsmarkt, de impact en invloed van nieuwe media op het alledaagse leven, digitale cultuur en de creatieve industrie.

T: +31 (0)20 525 7424
E: M.J.P.Deuze@uva.nl

Anne Helmond

Foto: Eduard Lampe

Dr. Anne Helmond

Anne Helmond is onderzoeker nieuwe media en digitale cultuur. Haar expertisegebieden zijn web software, platforms, sociale media, blogs, zoekmachines, mobiele apps, algoritmes, data en privacy en de geschiedenis van het web.

E: A.Helmond@uva.nl

Oosten - J - M - F - van

Dr. Annemarie van Oosten

Annemarie van Oosten is communicatiewetenschapper. Ze doet onderzoek naar media, en met name sociale media, in relatie tot de seksualiteit van adolescenten en jong volwassenen.

T: +31 (0)6 255 71785
E: j.m.f.vanoosten@uva.nl

Trilling - D - C

Dr. Damian Trilling

Damian Trilling is universitair docent politieke communicatie en journalistiek. Zijn onderzoek richt zich op nieuwsgebruik, nieuws op internet, nieuwsbronnen, social media en online nieuws.

T: +31 (0)6 481 33 576.
E: d.c.trilling@uva.nl

Peter Vasterman

Foto: Eduard Lampe

Dr. Peter Vasterman

Peter Vasterman is mediasocioloog en universitair docent media en journalistiek. Zijn expertisegebieden zijn mediahypes bij nieuwsonderwerpen en risicoberichtgeving, schandalen, media en gezondheidsrisico’s, media en rampen, verhouding media en internet, en invloed van internet op schandalen.

T: +31 (0)20 525 3647
E: P.L.M.Vasterman@uva.nl

de Vreese, Claes

Prof. dr. Claes de Vreese

Claes de Vreese is hoogleraar Communicatiewetenschap. Hij doet onderzoek naar de Europese Unie, politieke journalistiek, verkiezingscampagnes en de inhoud en effecten van nieuwsmedia op publieke opinie en gedrag.

T: +31 (0)20 525 2426
E: C.H.deVreese@uva.nl

dhr. prof.dr. H.B.M. (Huub) Wijfjes

Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Huub Wijfjes

Huub Wijfjes is mediahistoricus en bijzonder hoogleraar Geschiedenis van Radio en Televisie. Zijn expertisegebieden zijn mediageschiedenis, televisiegeschiedenis, omroep-en mediabeleid, journalistiek, politiek en media, publieke omroep.

T: +31 (0)20 525 2980 / 6321
E: h.b.m.wijfjes@uva.nl