Nieuws & Agenda

Politiek

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van politiek.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Akkerman, Tjitske, FMG, Programmagroep: Challenges to Democratic Representation

Foto: Dirk Gillissen

Dr. Tjitske Akkerman

Tjitske Akkerman is politicoloog en doet onderzoek naar de ontwikkeling, ideeën en beleid van populistische radicaal rechtse partijen in West-Europa.

T: +31 (0)20 525 3515
E: T.Akkerman@uva.nl

Besselink, Leonard

Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Leonard Besselink 

Leonard Besselink is hoogleraar Constitutioneel Recht en houdt zich bezig met de bestudering van constitutionele recht. Zijn expertisegebieden zijn staatsrecht, grondwet, mensenrechten, Europese integratie en staatsrechtelijke aspecten van de democratie en de rechtsstaat.

E: L.F.M.Besselink@uva.nl
T: +31 (0)20 525 3966

Kruikemeier, Sanne, FMG, Political Communication & Journalism

Foto: Dirk Gillissen

Dr. Sanne Kruikemeier 

Sanne Kruikemeier is communicatiewetenschapper. Haar onderzoek richt zich op de rol van sociale media tijdens verkiezingen (en daarbuiten). Daarnaast doet zij onderzoek naar de gevolgen van online nieuwsgebruik. Tot slot richt haar onderzoek zich op de rol van de journalist in een veranderend medialandschap. 

T: +31 (0)6 5166 7266
E: S.Kruikemeier@uva.nl

Sarah de Lange, hoogleraar FMG, politicologie, dr. J.M. den Uyl-leerstoel

Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. Sarah de Lange

Sarah de Lange is bijzonder hoogleraar en politicoloog. Haar expertisegebieden zijn extremisme, populisme, radicalisme, politieke partijen - in het bijzonder radicaal rechts populistische en sociaaldemocratische partijen - en regeringsvorming.

T: +31 (0)20 525 1269
E: S.L.deLange@uva.nl

Tom van der Meer, hoogleraar FMG, Politicologie, i.h.b. Legitimiteit, Ingelijkheid en Burgerschap

Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. Tom van der Meer 

Tom van der Meer is hoogleraar Politicologie. Zijn expertisegebieden zijn vertrouwen in de politiek en in de rechtspraak, politieke participatie, politieke voorkeuren, sociale cohesie, etnische diversiteit, opiniepeilingen en onderzoeksmethoden.

T: +31 (0)20 525 5304
E: t.w.g.vandermeer@uva.nl

Liza Mugge

Foto: Jan Willem Kaldenbach

Dr. Liza Mügge

Liza Mügge is politicoloog. Haar expertises zijn politiek transnationalisme, diversiteit en ongelijkheid op basis van gender en etniciteit. Daarnaast doet zij onderzoek naar politieke vertegenwoordiging van vrouwen en etnische minderheden.

T: +31 (0)20 525 2173
E: L.M.Mugge@uva.nl

Liesbeth Dingemans

Liesbeth Dingemans

Dr. Roland Pierik

Roland Pierik is hoofddocent rechtsfilosofie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. In zijn onderzoek richt hij zich primair op ethische vragen rond de regulering van vaccinatie. Hij is lid van de Gezondheidsraad; daarbinnen lid van de Vaste Commissie Vaccinaties en de ad hoc Commissie HPV (human papillomavirus).


E: r.pierik@uva.nl

Prof. Annette Schrauwen

Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Annette Schrauwen

Annette Schrauwen is hoogleraar Europese Integratie, in het bijzonder burgerschapsrecht en geschiedenis. Haar onderzoek betreft met name het begrip Europees burgerschap en de rechten/plichten die dat met zich meebrengt, en zijn ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving.

T: +31 (0)20 525 2971 / 2951
E: A.A.M.Schrauwen@uva.nl

J.J.B. Turpijn

Foto: onbekend

Dr. Jouke Turpijn

Jouke Turpijn is historicus. Hij is gespecialiseerd in politieke cultuur en publieksgeschiedenis van Nederland in de laatste twee eeuwen. Zijn expertisegebieden zijn parlementaire cultuur, jongeren en engagement, de jaren 1980, populaire historische cultuur, publieke opinie en publiek onbehagen.

T: +31 (0)20 525 2094 / 4464
E: J.J.B.Turpijn@uva.nl

Rens Vliegenthart

Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. Rens Vliegenthart

Rens Vliegenthart is hoogleraar Communicatiewetenschap en doet onderzoek naar mediaberichtgeving van politieke actoren en sociale bewegingen. Zijn expertisegebieden zijn: politieke communicatie, verkiezingscampagnes en de relatie tussen journalisten en politici.

T: +31 (0)20 525 6117
E: R.Vliegenthart@uva.nl

de Vreese, Claes

Foto: Bram Belloni

Prof. dr. Claes de Vreese 

Claes de Vreese is hoogleraar Communicatiewetenschap. Hij doet onderzoek naar de Europese Unie, politieke journalistiek, verkiezingscampagnes en de inhoud en effecten van nieuwsmedia op publieke opinie en gedrag.

T: +31 (0)20 525 2426
E: C.H.deVreese@uva.nl

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

15 augustus 2018