Anne Hoekstra

Bachelor Sociologie

'Mijn tip voor aankomende studenten? Kies een studie die je interessant vindt en laat je niet opjagen door mensen die een mening hebben over welke studie volgens hen bij jou past.'

Anne Hoekstra

'Aan het begin van de zesde had ik nog geen idee wat ik wilde studeren. Ik deed het profiel Natuur en Gezondheid en dacht daarom dat ik een bètastudie moest kiezen, maar eigenlijk ligt mijn interesse meer bij mensen, gedrag, taal en communicatie.

Op de inschrijfdeadline van 1 mei wist ik het nog niet en daarom heb ik me voor meerdere studies bij de UvA ingeschreven. Ik was naar meeloopdagen geweest en had de UvA Bachelordag bezocht, maar was nog niet zeker van mijn keuze.

In juni heb ik meegedaan aan de decentrale selectie van Psychologie. Het was heel leuk om echt colleges te volgen en teksten te bestuderen: dat gaf een heel goed beeld van wat de studie precies inhoudt. Dat geldt ook voor Matching. Matching geeft je een goede indruk van de studie, de sfeer en de studenten en docenten die er rondlopen.

Uiteindelijk twijfelde ik toch nog tussen Sociologie en Psychologie. Na een gesprek met studieadviseurs van beide studies kwam ik erachter dat Sociologie toch beter past bij mijn maatschappelijke interesses. Ik ben nog steeds erg blij met mijn keuze. En de stap naar de universiteit is me ook erg meegevallen: binnen mijn studie ken je iedereen en de docenten zijn heel toegankelijk.

Mijn tip voor aankomende studenten? Kies een studie die je interessant vindt en laat je niet opjagen door mensen die een mening hebben over welke studie volgens hen bij jou past.'

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

25 februari 2016