Hoe kies je een studie?

Een studiekeuze is een belangrijke keuze in je leven. Maar hoe vind je een studie die bij je past?

Video wordt geladen..

Neem ruim de tijd voor je keuze. Kiezen begint bij jezelf. Kijk naar waar je goed in bent, en wat je interesses en wensen zijn. Vraag eens aan anderen wat je talenten zijn. Met meer kennis van jezelf krijg je een beter idee welke studies bij je passen.

Bezoek open dagen én verdiep je vervolgens in enkele studies door een webklas te doen of mee te draaien met het onderwijs (proefstuderen/meelopen) en te praten met studenten.

Hulp bij je studiekeuze

Het Studiekeuzestappenplan kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Het belicht de stappen in het keuzeproces en bevat handige testjes en tips. Je kunt je ingevulde stappenplan, als je wilt, bespreken met een UvA-studiekeuzecoach.

Je kunt ook een afspraak maken met een UvA-studiekeuzecoach om een studiekeuzetest met nabespreking te doen of een studiekeuzeworkshop te volgen. Daarnaast zijn er de Studiekeuzetrajecten UvA-HvA, van 3 dagen tot 5 maanden.

Je vindt de studiekeuzecoaches in BG3, Binnengasthuisstraat 9, Amsterdam.

Gepubliceerd door  Studenten Services

7 augustus 2014